Teorija Zavjere - Teorija Zavere
  • Sep : 17 : 2015 - Nastanak novca
  • Aug : 13 : 2015 - Komentari

Porodica Dervaes živi u prigradskom području, na oko 15 minuta od Los Angeles-a. Imaju kuću sa zatvorenim vrtom, površine od oko 370 kvadratnih metara, gdje porodica živi i proizvodi vlastitu hranu.

U godinu dana, ovo familija svojim radom proizvodi više od 2.000 kilograma povrća, voća, a uzgajaju i kokoši koja daju jaja od ostalih namirnica.

Na ovaj način, ova porodica proizvodi dovoljno hrane za vlastite potrebe, ali se time njihov posao  tamo ne završava. Njihova proizvodnja je tako obilana da godišnje naprave prihod od 20.000 $.

Uzgajaju 400 sorti voća, povrća i cvijeća, koristeći sve raspoložive prostore koje imaju. Godišnje proizvede više od 2.000 kilograma povrća, 400 kg organskog pilećeg mesa, više od 450 jaja, 12 kilograma meda i voća u izobilju. Svi proizvodi su organski, odlične kvalitete i imaju sjajnu tržišnu cijenu.

Svi članovi porodice pomažu u vrtu. Kako bi smanjili troškove potrošnje energije i proizvodnju, odlučili su da instaliraju fotonaponske panele, tako da farma pokriva veći dio zahtijeva električne energije.

Zahvaljujući proizvodnji, ova porodica koristi samo organsku hranu od sezonskih proizvoda. Prodaju proizvoda je jednostavna i oni se uglavnom služe u lokalnim restoranima.

Novac od prodaje omogućava porodici da kupi hranu koju ne mogu proizvesti. To je vrlo zanimljiv primjer koji pokazuje kako složno uz pomoć cijele porodice možete i dalje proizvoditi svoju hranu.

Ako želite da pratite put do samoodrživosti, kao što to čini ova porodica koja je počela prije deset godina, pogledajte sljedeći

 

Featured Video

Nastanak novca

Posted on Sep - 17 - 2015

0 Comment

Komentari

Posted on Aug - 13 - 2015

2 Comments

Komentari

Posted on Aug - 13 - 2015

2 Comments

Nastanak novca

Posted on Sep - 17 - 2015

0 Comment

Twitter updates

RSS not configured

Sponsors

  • Free YouTube Views

<\/body>